Een unieke set kaartjes

metaforenkaartjes foto De metaforenkaartjes zijn ontstaan uit de korte metaforen die Ferdi Scholten geregeld maakt voor therapeutisch en energetisch werk. De kracht van een metafoor schuilt in de andere wending die hierdoor ergens aan gegeven wordt. Als zodanig gaat de gebruiker als het ware vanzelf ook anders om met waar hij mee bezig is. Ze stimuleren je ceatieve delen om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. Dit gebeurt zelfs wanneer het lijkt alsof de metafoor niets te maken heeft met wat er op dat moment in jou omgaat.

Hoe gebruik je de kaartjes

Er zijn diverse manieren om deze kaartjes te gebruiken. hierin kun je vanzelfsprekend ook je eigen ceativiteit aan het werk zetten. de twee meest gebruikte manieren worden hier genoemd.

Één kaartje trekken

Dit is de meest eenvoudige manier, ze wordt vaak gebruikt als met vragen zit. Je schud de kaartjes terwijl je je concentreert op je vraag, voorwaarde is wel dat het een open vraag is (geen ja/nee antwoord mogelijk). Zodra je het gevoel hebt dat je genoeg geschud hebt trek je 1 kaartje uit de stapel. Dit kun je aan het toeval overlaten, neem er gewoon één. Maar je kunt ook de kaartjes voor je uitspreiden en vanuit je gevoel een kaartje trekken. Dit doe je door met je linkerhand over de kaartjes heen te gaan. Je voelt nu vanzelf welk kaartje voor jou is. Wordt je bewust van de metafoor op het kaartje en probeer deze in de context van je vraag te plaatsen.
Het is ook leuk om dit samen te doen, spreek hierbij je vraag uit en lees de metafoor voor. Gezamenlijk bespreek je nu wat er na het lezen van de metafoor in je opkomt.

Twee kaartjes trekken

Dit gaat vrijwel hetzelfde als met één kaartje. Na het schudden trek je eerst een kaart met je linkerhand. Dit kaartje staat voor je intuïtieve zelf (gevoel). Vervolgens trek je met je rechterhand nog een kaartje uit de stapel. Dit kaartje staat voor je cognitieve zelf (rede). Plaats beide metaforen in de juiste context van je vraag waarbij je de linker vanuit je gevoel benaderd en de rechter vanuit de rede.

Andere methoden

Het is ook mogelijk om de kaartjes in patronen te leggen zoals bijvoorbeeld bij tarot gebruikelijk is. De plaats in het patroon bepaalt dan waar het kaartje voor staat. Wat ook vaak gedaan wordt is de verleden/heden/toekomst methode waarbij je drie kaartjes pakt. Het kaartje voor heden leg je in het midden, Verleden aan de linkerkant en toekomst aan de rechterkant. Vanuit jouw eigen creativiteit bedenk je anders vast wel je eigen methode die voor jou geschikt is.

Bestel informatie

Prijs: 7,50 Euro bij contante betaling. Je kunt de set dan ophalen bij STTC. Gebruik het e-mail formulier op de contactpagina om jouw bestelling te plaatsen. Je krijgt bericht wanneer jouw set kaartjes klaar is.
De kaartjes kunnen ook toegestuurd worden, bovenop de prijs van de kaartjes moet je dan ook verzendkosten betalen. Vermeld in dat geval duidelijk uw adresgegevens in het berichtvak op het mailformulier.

kwadrant

Metaforenkaartjes